همه چیز در مورد درامد گرافیست‌ها
نوشته شده توسط : جاب ویژن

رشته گرافیک یک رشته هنری پردرآمد است که طرفداران زیادی را به خود جذب کرده، مخصوصاً در کشور خودمان ایران به صورت فریلنسری گرافیست‌هایی وجود دارند که فقط به خاطر علاقه بسیار بالایشان به طراحی گرافیک، درآمد‌های بالایی نیز کسب می‌کنند.

در این مقاله، سعی شده تا اطلاعات خوبی راجع به درامد گرافیست‌ها در اختیاتان قرار دهیم تا اگرخواستید برای آگهی‌های استخدام گرافیست رزومه بفرستید، از درامد این رشته بی خبر نباشید.

کدام سازمان‌ها به گرافیست نیاز دارند؟

امروزه با صنعتی شدن و خودکارسازی کارها، هیچ اتوماسیونی نتوانسته از اهمیت کار یک گرافیست بکاهد.این موضوع در آگهی نیازمندی‌ها که روز به روز بیشتر می‌شود کاملا مشهود است. اگر بخواهیم که مشخص کنیم کدام یک از کسب و کارها یا شرکت‌ها یا سازمان‌ها و ارگان‌ها به  استخدام یک طراح گرافیست نیاز دارند باید تقریباً تمامی بازار را نام ببریم چرا که دایره‌ی علوم طراحی گرافیکی بسیار گسترده است و به نوعی می‌توان گفت که تمام مشاغل چه فیزیکی و چه اینترنتی را شامل می‌شوند. برای مثال:

  • چاپ خانه‌ها و کانون‌های تبلیغاتی
  • شرکت‌های طراحی سایت انواع شرکت‌های آنلاین و وبسایت‌های اینترنتی
  • ارگان‌های دولتی، مانند بانک‌ها و صداوسیما، بیمه و …
  • دفاتر مجله‌ها و روزنامه‌ها یا آگهی‌ها
  • آژانس‌های مسافرتی و شرکت‌های حمل و نقل

عمده فعالیت گرافیست‌ها در چه حوزه‌هایی است؟

  • ·         طراحی گرافیک اطلاع رسانی (اینفوگرافیک)

اینفوگرافیک به تصویری گفته می‌شود که در آن هم اطلاعاتی به صورت نوشتاری و هم گرافیکی با هم عجین شده باشند برای مثال به چارت‌ها، آیکون‌ها یا وکتورهایی که با هدف ساده‌ سازی مفاهیم پیچیده، مفهومی را به مخاطب القا کنند اینفوگرافیک می‌گویند.

  • ·         طراحی صفحات وب و اپلیکیشن‌ها
  • ·         طراحی بروشور

بروشور مجموعه ای از اطلاعات است که در دو یا چند ورق کاغذ برای توضیحات درباره یک شرکت یا یک محصول یا خدمات طراحی می شود.

  • ·         گرافیک تبلیغات
  • ·         طراحی پوستر
  • ·         تندیس و یادبود
  • ·         پیکتوگرام

پیکتوگرام از واژه‌های پیکتو و گرام به معنای گرافیک تصویری گرفته شده است که به آن تصویر نگاشت نیز می‌گویند. پیکتوگرام‌ها در اصل نوعی نماد یا سمبل می‌باشند که معنای خود را از طریق شباهت تصویری خود با یک شی خاص به بیننده منتقل می‌کنند. از پیکتو گرام‌ها برای آسان شدن ارتباط با مخاطب در یک محیط استفاده می‌کنند پس به نوعی جزو گرافیک محیطی محسوب می شوند.

  • ·         طراحی تقویم و سررسید
  • ·         طراحی فونت فارسی
  • ·         طراحی کاراکتر
  • ·         طراحی دفترچه ی راهنما
  • ·         مشاوره
  • ·         نظارت طراح بر چاپ و تولید

گرافیستفریلنسر و حقوق آن

فریلنسری در اصل به معنای دورکاری و انجام پروژه‌ی کاری بدون حضور یک شخص در شرکت می‌باشد. فرض می‌گیریم شما در یک شرکت برای طراحی گرافیک استخدام شده‌اید آنگاه تمامی پروژه‌هایی که برای طراحی می‌گیرید به واسطه شرکت و درنتیجه مقدار قابل توجهی از درامد آن برای شرکت می‌باشد اما در فریلنسری تمامی درآمد به شما تعلق می‌گیرد.

امروزه درآمد طراح گرافیک به صورت فریلنسری در سراسر جهان بهتر از کارمندانی است که در یک شرکت طراحی گرافیکی مشغول به کار هستند؛ زیرا فریلنسرها مستقل و دارای آزادی هستند و می توانند کیفیت بهتری از کار خود را ارائه دهند، دلیل دیگر آن هم این است که یک فریلنسر طراح، کل درآمدی که بدست می آورد برای خود برمی‌دارد اما یک کارمند که طراحی گرافیکی انجام می‌دهد باید به میزان حقوقی که از آن پروژه، صاحب شرکت به او می‌دهد قانع باشد؛ اما نکته مهمی که وجود دارد این است که طراحان فریلنسر، ثبات کاری ندارند. یعنی ممکن است بعضی روز‌ها کار داشته باشند و حتی تا چند ماه بیکار بمانند چرا که رضایت مشتریان را جلب نکرده و در نتیجه درآمدی بدست نیاورده‌اند.

به دلیل اینکه فریلنسر‌ها بسته به توانایی و تخصص خود بر روی کارهایشان قیمت گذاری می‌کنند، آمار دقیقی از درآمد این افراد در ایران و جهان در دسترس نیست. ولی باتوجه به درآمد افرادی که در این زمینه شاخص هستند، می‌توان گفت که حداقل درآمد طراحان گرافیک در ایران به صورت فریلنسری 2 میلیون در ماه تا 50 میلیون تومان باشد.

درامد طراح گرافیک در ایران

درآمد طراح گرافیک در ایران با توجه به فرصت‌های شغلی بسیاری که برای طراحان گرافیک وجود دارد رو به بهبودی می‌باشد با توجه به اهمیت روز افزون بازاریابی و تبلیغات و توجه ویژه همه سازمان‌ها و شرکت‌ها به آن و از طرف دیگر توسعه حوزه های تصویرسازی و طراحی روی جلد کتاب‌ها، بسته بندی محصولات، بروشور، بنرهای تبلیغاتی و مدیر یا کارگردان هنری و … بازار کار مناسبی به صورت کارمندی و یا فریلنسری برای گرافیست‌های توانمند فراهم شده است. طبق تجربیات کسب شده، درآمد یک طراح گرافیک در ایران از 1 تا 8 میلیون تومان متغیر است. این درآمد بسته به کارمند یا فریلنسر بودن و میزان تخصص افراد تعیین می‌شود. درآمد یک کارگردان هنری (creative director) یعنی همان کسی که بر تمامی فعالیت‌های گرافیست‌های زیر دست خود، نظارت می‌کند مبلغی در حدود 8 تا 12 میلیون تومان می‌باشد که در بعضی مواقع بسته به کیفیت کاری طراحان، این مقدار به 20 میلیون تومان هم می‌رسد.

کارمندی یا فریلنسری؟

این موضوع کاملا به شخصیت افراد بستگی دارد. شما در ابتدا باید بدانید که در کجا می‌توانید عملکرد بهتری داشته باشید. فریلنسرها درآمد بالایی دارند اما این به معنای این نیست که کارمندان درآمد پایینی دارند. یک کارمند خوب نیز می‌تواند در این شرایط فوق العاده درآمد بالایی داشته باشد.

جمع بندی

کسب درآمد از رشته گرافیک و طراحی گرافیک بسیار هیجان انگیز است، چرا که با مقدار کمی مهارت و اندکی خلاقیت می‌توان درآمدزایی کرد. میزان درآمد شاغلان طراحی گرافیک بسته به کارمندی یا مستقل بودن شغلشان و همچنین نوع پروژه متغیر می‌باشد. گرافیست‌ها می‌توانند در رشته‌هایی مثل طراحی پوستر، طراحی جلد کتاب، طراحی لوگو و طراحی هویت بصری و غیره یا به صورت فریلنسری به فعالیت بپردازند و یا برای شرکتی به صورت کارمندی استخدام شوند. میزان حقوق طراحان گرافیکی به استعداد‌ها و توانایی‌ها و مجموعه مهارت‌های شخصی فرد در گرایش مربوطه بستگی دارد اما می‌توان گفت که گرافیست‌های فریلنسر از درآمد بالاتری به نسبت گرافیست‌های کارمند برخوردارند.





:: بازدید از این مطلب : 158
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: